tiistai 20. maaliskuuta 2007

Lue mieleni

Minä en kyllä ymmärrä Saulin saamaa äänimäärää. Tanjan pudonneen kannatuksen sen sijaan ymmärrän oikein hyvin. Alatalo, Asell, Virtanen.. nämä alkavat taas menemään yli ymmärryksen. En minä kovinkaan hyvin kuulu siihen massaan muutenkaan. Kirja, jota en missään tapauksessa lue, musiikki, jota en missään tapauksessa kuuntele ja leffa, jota en missään tapauksessa mene katsomaan löytyy oman alansa topten-listalta. Ei iske dekkarit, ei iske komediat tai räiskinnät eikä iske suomalainen rokki.

Tänä vuonna olen käynyt katsomassa seuraavat elokuvat:
- Pan's Labyrinth
- Little Miss Sunshine
- Paljastavat merkinnät

Vähään aikaan ei tarvitse leffaan mennä, kun mitään kiinnostavaa ei ole ohjelmistossa. Eurooppalaiset ja aasialaiset osaavat tehdä elokuvia, saisivat näyttää niitä täällä vähän enemmän. Tämän vuoden musiikkiaarteisiin kuuluvat Amy Winehouse, Laleh, Kaiser Chiefs ja Weeping Willows. Televisiosta seuraan vähän populaarimpaa kamaa eli Greyn Anatomiaa, Veronica Marssia, Gilmoren tyttöjä sekä Ylen dokkareita ja perjantain leffoja. Kakkoselta tuli esimerkiksi perjantaina Peltirumpu, joka on Grassin romaaniin perustuva hieno elokuva 1970-luvun loppupuolelta. Jos en tässä väsäisi tutkintoani loppuun ja aloittelisi uutta, niin haluaisin lukea François-René de Chateaubriandin muistoja haudan takaa. 42 osassa luettavaa riittäisi varmasti jokuseksi kuukaudeksi tai vuodeksi sivumäärästä riippuen. Vasta 9 osaa on käännetty suomeksi, mutta minultahan luonnistuu tuo ranskakin. Ainakin sanakirjan kanssa.

2 kommenttia:

M kirjoitti...

Tuliko heti mieletön lukijaryntäys kun meitsi laittoi linkin huippusuositusta blogistaan? En oikeasti tajunnutkaan, että mulla tosiaan on lukijoita. Tarttee kai alkaa skarpata.

Earl Grey kirjoitti...

No, heti tuli kuusi uutta lukijaa, joten ainakin sen verran voisit olettaa siulla olevan lukijoita. Saattaa tietty olla sattumaakin, mutta en usko. Kukapa siuta ei lukisi. Tai siun heppaas.